top of page

fre. 11. mars

|

Kragerø

Yogaweekend - Ro og Balanse i Vintermørket

Retreat med JUST YOGA

Billetter er ikke på salg
Se andre arrangementer
Yogaweekend - Ro og Balanse i Vintermørket
Yogaweekend - Ro og Balanse i Vintermørket

Tid og sted

11. mars 2022, 14:00 – 13. mars 2022, 14:00

Kragerø, Lovisenbergveien 20, 3770 Kragerø, Norge

Om arrangementet

RO og BALANSE i VINTERMØRKET med JUST YOGA

Unn deg en helg med fokus på ro, pust, velvære og jording. På slutten av en lang, kald og mørk vinter kan kroppen føles sliten og lei. Denne helgen vil du få mulighet til å pleie kroppen og hente ny energi gjennom yogaklasser med fokus på ro, pust, hvile, myk varm flyt og balanse. Med sine hjertelige tilnærminger vil Susan Klein-Holmen og Turid Jørgensen Honerud føre dere gjennom forskjellige typer rolig yoga, meditasjon og pust. Dere vil også få en innføring i De Fem Tibetanske Riter, et supert verktøy for  hjemmepraksis for å holde energi, balanse og motivasjonen oppe.

JUST YOGA er et hjertelig samarbeid mellom Turid Jørgensen Honerud og Susan Klein Holmen. Fra første møte har de hatt en gjensidig respekt, forståelse og inspirasjon for hverandres måte å jobbe på, både i yoga og livet, og fant fort ut at deres relasjon skulle bli til et langvarig samarbeid.

De har arrangert flere yogaweekender sammen og er begge dyktige yogainstruktøren med mye omsorg for sine studenter. Og de har et felles ønske om å hjelpe hver enkelt til å finne sin vei inn i yogaen.

Maten som blir servert denne helgen vil være varmende, jordende og sunn bærekraftig mat laget og servert av Elisabeth Haugo. Hun er eier og driver av Kafe Hvidesøe i Kvitseid, praktiserer yoga og har lært av yogaens medisin, Ayurveda, hvordan mat og krydder er medisin, og bruker kunnskapen aktivt i komponering av retter. Hun er opptatt av å servere god mat med fokus på helse og miljø, og skal føre oss gjennom helgen med deilige nærningsrike retter og styrkende kraft og juicer.

PROGRAM

Fredag

Innsjekk 14.00 - 17.00

17.30 - Velkommen og Japa meditasjon - Turid og Susan

18.00 - Middag

19.30 - 21.00 Yin Yoga - Susan

Lørdag

07.00- Morgenbad for de som ønsker

07.30 - 08.45 - Japa meditasjon og pranayama pust - Turid og Susan

09.00 - 10.00 - Frokost

11.00 - 12.00 - De fem tibetanske riter og chakra meditasjon - Turid

Egentid - gå tur - massasje - lese bok - isbade - hvile - gode samtaler - tur til Kragerø- sentrum

13.00 - 14.00 Lunsj

Egentid - gå tur - massasje - isbade - lese bok - hvile - gode samtaler - tur til Kragerø sentrum

14.30 - 15.45  - Restorativ Yoga gruppe 1 - Susan

16.15 - 17.30 - Restorativ Yoga gruppe 2 - Susan

18.00 - Middag

19.30 - 20.15 - Chakra meditasjon og Sound healing - Susan og Turid

Søndag

07.09 - Morgenbad for de som ønsker

07.30 - 8.45 - Japa meditasjon og pranayama pust - Turid og Susan

09.00 - 10.00 - Frokost

10.30 - 11.00 - Ayurveda morgenritual med oljer og skrubb - Susan

11.00 - 12.15 - Myk yoga og avspenning med meditativ lyd fra tungetrumme

- ledes og spilles avTurid

13.00 - 14.00 - Lunsj

AVREISE

PRISER

Inkluderer alle måltider, yogaklasser og overnatting med oppreid seng og håndklær!

En person i leilighet -  6390,-

To personer i leilighet - 5530,- 

Tre personer i leilighet - 5320,-

Kun yoga + lunsj lørdag og søndag - 3500,-

Kun yoga + alle måltider - 4400,-

Ved påmelding vil du få mail med beskjed om å betale summen på vipps for å reservere din plass.

Er dere et par eller gode venner som vil dele dobbeltseng så gi beskjed, ellers får dere hver deres seng.

Dersom denne helgen må avlyses pga covid19 restriksjoner, vil helgen bli flyttet.

KRAGERØ SPORTELL

Kragerø Sportell og Apartmenst ligger flott plassert, noen meter unna Kragerøs velkjente skjærgård og med nærhet til sentrum. Der har de sin egen lille oase med et koselig fellesbygg med overnattinsrom, spisesal og oppholdsrom, og rundt ligger fine leiligheter og en fin nyoppusset låve.

Det er få meter til vannkanten, og kort avstand til Berg friluftsområde med fine turløyper. Ønsker man en tur til koselig Kragerø sentrum så er det fem minutters biltur eller 25 minutters gåtur. 

Denne helgen får du overnatte aleine eller med fler i de fine leilighetene under låven, eller nede på området ved vannet.

MASSASJE

Massasje kan bestilles denne helga. Betales direkte til massøren!

BADING

Kragerø Sportell har en badeplass inne i et sund hvor isen ikke pleier å legge seg. Her vil vi sette opp et telt med ovn, og varme det opp for de som ønsker å restarte kroppen med et forfriskende vinterbad.

OM INSTRUKTØRENE:

Susan Klein Holmen har ERYT-500 yoga teacher training fra Basia Lipska Larsen på HI-Yoga i Oslo og etter utdanning i Restorative Yoga fra Judith Hansen Lasater.

Hun driver «Yoga med Susan» i Grenland og har i høst 2021 åpnet Kosha yoga Shala  i Porsgrunn  hvor hun tilbyr fordypning i yoga med blant annet kurs, workshops og Yoga Teacher Training 200 hours med oppstart i august 2022.  Susan formilder yoga på en helhetlig og åpen måte og er opptatt av at yoga skal være tilgjengelig for alle.

Susan har deltatt på flere workshops med store dedikerte yogainstruktører som John Scott, David Swensen, Kino Mac Gregor, Harmony Slater, Alexander Medin og guruen av Ashtanga yoga Paramaguru Sharat Jois.

Hun underviser i Ashtanga yoga, yin yoga, yoga flow, restorativ yoga, chakra workshops og meditasjon.  

Susan er også interiørarkitekt og driver sitt eget firma «Stell Design».

Turid Jørgensen Honerud har Ryt 200 yoga teacher training fra Asta Yoga i San Fransisco. Hun er eier og driver av Yogalåva glamping, hvor hun tilbyr overnatting i eventyrlige canvastel, har økologisk gårdsbutikk, holder yogakurs - og eventer og har sin egen massasjepraksis. Hun har grunnutdanning massør ved Normassasje i Lillesand.

Hun er musiker og turnerte i mange år med bandet Katzenjammer. Da blei det praktisert yoga på mang en backstage og hotellrom. Hun har også benyttet anledningen til å praktisere på mange forskjellige yogastudioer på sin vei ute på turné. Da hun var hjemme praktiserte hun hos Karen Kollien Nygård på Zanti Yoga i Oslo. 

Turid er en erfaren yogainstruktør og er opptatt av at alle skal få følge sitt eget tempo, og å formidle at man ikke skal måle seg opp mot andre.

Vi har alle forskjellige utgangspunkt og må jobbe ut fra oss selv og ikke sidemannen eller naboen.

Hun underviser Ashtanga yoga, vinyasa flow, myk rolig yoga, de fem tibetanske riter, pranayama, meditasjon, og har også undervist litt yoga for barn og familier.

Ada Andromeda Blomqvist er yogainstruktør, shiatsu terapeut og intuitiv healer fra Åland i Finland. Hun har praktisert yoga og meditasjon siden hun var 17 år gammel og har også bodd lengre tider på meditasjonsretreater i Tibetanske kloster i Himalaya.

Hun har 200 RYT yogautdanning og 3 måneders Kundalini yoga retreat fra nord India. I tillegg har hun Reiki og Shiatsu-kurs i Guatemala. Senest i begynnelsen av dette året tok hun et kurs i mediumskap, da hun merket at hun hadde gaven med å hjelpe andre til å åpne opp sine energier og sin stemme, og ønsket å videreutvikle dette.

Siden 2012 har hun drevet sin egen bedrift i Finland med tilbud om yoga, meditasjon og healing.  

MER OM KOKKEN:

Elisabeth Haugo og har drevet Kafe Hvidesøe i Kviteseid siden 2013. Hennes matskole har vært hjemme hos mødre over nesten hele verden, som har lært henne hvordan de bruker krydder til å lage de mest fantastiske smakene og hvordan man kan lage nok mat til alle selv med lite penger. Gjennom hennes egen sykdomsreise har hun aktivt søkt kunnskap om hvordan maten hun spiser påvirker hvordan hun føler seg, og hvordan små grep kan føre til enorme endringer.

Hun har lært av yogaens medisin, Ayurveda, hvordan mat og krydder er medisin, og bruker kunnskapen aktivt i komponering av retter.

Hennes mål er å dele med deg gleden av å spise godt.

Sunn mat proppfull av næringsstoffer som kroppen din elsker og på samme tid proppfull av smak - som tilfredsstiller både ganen og fornuften.

Hennes tilnærming til sunn og smakfull mat handler like mye om fornuftige matvalg for kroppen, som for miljøet. Hvordan maten blir dyrket har enormt mye å si for næringsinnholdet i maten. Hvor langt maten må reise, har enormt mye å si for transportutslipp relatert til matproduksjonen.

Det vil bli servert økologisk, sesongbasert, og, denne helgen vegetarmat med styrkende kjøttkraft for de som ønsker for jording i en årstid hvor det er lett å bli litt "airy" .

Det blir så lokal mat som mulig, med inspirasjon og smaker fra rundt omkring i verden. Mesteparten av maten hun lager er både glutenfri, melkefri og sukkerfri. Uten disse gjengangerne åpner det seg en stor verden av alternativer - som hun deler med deg denne helga!

Elisabeth håper også du vil bli inspirert til å lage enda mer amazing, sunn mat, som er bra både for deg og for miljøet når du kommer hjem igjen, og deler gjerne tips og fremgangsmåter med de som måtte ønske det.

MER OM YOGAKLASSENE

Timeplan


  • 2 døgn

    TIMEPLAN

    Kragerø Sportell

Dele dette arrangementet

bottom of page