top of page

Mon, Sep 25

|

Neslandsvatn

Ashtanga Yogakurs 8 uker

Gå dypere i din yogapraksis med, pusteøvelser (pranayama, energilåser (banda), blikk (drishti), fokus og ledede klasser.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Ashtanga Yogakurs 8 uker
Ashtanga Yogakurs 8 uker

Tid og sted

Sep 25, 2023, 6:00 PM – Nov 20, 2023, 8:00 PM

Neslandsvatn, Stengerveien 44, 3760 Neslandsvatn, Norge

Om arrangementet

På dette fordypningskurset vil legge vekt på det litt mer subtile i ashtanga yogaen, og utforske Tristana,  systemet som lærer oss å holde fokus i praksisen.

Tristana er de tre viktigste elementene i Ashtanga yoga – pust (Ujjayi pranayama), bandha (energi låser) og et stødig blikk (drishti).  Det stødige blikket, og at vi lytter til pusten, gjør at praksisen etterhvert blir som en flytende meditasjon. Dette bidrar til at hodet blir roligere, og en følelse av mental velvære. Og etterhvert får vi kanskje naturlig litt mer rom mellom tanker som kommer og går. Vi vet alle at det ikke alltid er like lett å holde fokus når vi praktiserer, men det er det vi øver på med yoga praksisen. Vi gjør så godt vi kan, og det er faktisk alt som kreves av oss, ikke noe mer.

Vi begynner klassen med å utforske Tristana, hver for seg og sammen, og fortsetter med en leda klasse. 

Kurset passer for deg som kjenner til Ashtanga Yoga sin første serie, enten gjennom egen praksis eller kurs.

Pranayama pusteøvelser

Vi fortsetter å øve på ujjayi pusten, som brukes gjennom ashtanga yoga serien. I tillegg har vi flere ulike pranayama pusteøvelser, hvor noen gjør deg roligere, og andre gir deg mer energi. Det betyr at avhengig av hva du ønsker å oppnå, kan du påvirke nervesystemet til å enten roe deg ned eller øke energien din.

Vi skal utforske og øve på noen forskjellige pusteøvelser på dette kurset, så du får en liten verktøykasse du kan ta frem når du trenger i hverdagen. Ved å utfører pranayama regelmessig, vil du kunne kjenne på flere helsebringende effekter, både fysisk og psykisk. Forskning viser at pusteøvelser reduserer stress og angst, og forbedrer immunforsvaret, konsentrasjonen og hukommelsen. 

Bandha kan oversettes til ´lås´, lås-posisjoner, energilåser eller små muskelsammentrekninger  i kroppen. 

Med bruk av bandha i yoga praksisen finner man mer styrke og stabilitet, de hjelper å beskytte kroppen, og de kontrollerer også energien i kroppen. Vi vil utforske og øve på å finne de tre energilåsene hver for seg og sammen.

Med bruk av Bandha finner vi mer flyt i yogapraksisen. Vi balanserer det å bruke styrke kontrollert, men samtidig føle oss lett og rolig, selv i stillinger som kan være utfordrende. Energien (Prana) og pust kontrolleres på en mer effektiv måte, samtidig som vi også beskytter kroppen mot potensielle skader. Jeg vil egentlig si at pust og Bandha jobber sammen, når Bandha er aktivert løfter vi pusten, og derfor også Prana (livskraften) opp.

Drishti vil si å ha et stødig blikk i yoga praksisen. 

Du har kanskje merket at hvis du snur deg for å se hva andre gjør, så mister man både balanse og fokus fort, fordi tankene vandrer:) Det er 9 drishti punkter: mot nesen, mellom øyenbrynene, mot navlen, mot tommelen, mot hendene, mot tærne, opp, til høyre og til venstre. Bruk av Drishti hjelper oss til å holde fokus mentalt, og derfor også forbedre konsentrasjonen og oppmerksomheten vår.

Tid: Mandager  kl 18.00 -  varer 1,5 til 2 timer.

Pris 1800,-  Du får betalingslink på sms etter du har meldt deg på og må betales før kurset starter. Trenger du å dele opp summen eller ikke har mulighet til å betale før oppstart, så ta kontakt så lager vi en plan sammen.

Kursdager:

Mand 25. september

Mand 2. oktober

(Ingen yoga mand 9 oktober pga høstferie!)

Mand 16 oktober

Mand 23 oktober

Mand 30 oktober

Mand 6. november

Mand 13. november

Mand 20. november

Pris: 1800,- Betalingslink sendes etter påmelding og må betales før oppstart. Har du ikke mulighet til å betale før eller trenger å dele opp summen i to så si fra så lager vi en betalingsplan sammen. Ps! Bindende påmeling!

Ønsker du å delta på denne og Mysore Kragerø får du 10% på hele summen!  Meld deg i tilfelle på på begge og skriv inn i kommentarfeltet at du har meldt deg på begge steder.  ( Betalingen kan deles i to!)

Bindende påmelding!

Dele dette arrangementet

bottom of page