top of page

Sat, May 06

|

Neslandsvatn

Ashtanga Yoga - 11 uker

Gå dypere i din yogapraksis med ledede klasser, mysore (felles egenpraksis) og Japa meditasjon.

Registreringen er lukket
Se andre arrangementer
Ashtanga Yoga - 11 uker
Ashtanga Yoga - 11 uker

Tid og sted

May 06, 2023, 9:00 AM – Jul 01, 2023, 9:00 AM

Neslandsvatn, Stengerveien 44, 3760 Neslandsvatn, Norge

Om arrangementet

Ashtanga Yoga - 11 uker -  12 ganger

8 torsdager - Ledet klasse - 18.00 - 19.30

4 lørdager - Mysore 09.00 - 11.00 - Japa meditasjon for de som ønsker - 09.00 til 09.15

Ledet klasse - Led halv primary

På ledet klasse veileder instruktøren dere gjennom halve første serien til Ashtanga yoga - solhilsner - stående serie - sittende serie frem til navasana og avsluttende stillinger. 

Mysore er assistert egenpraksis, med andre i en gruppe. Ashtanga yoga var designet som en egenpraksis, hvor man følger sin egen pust, og praktiserer helt på sitt eget nivå.

På Mysore timer får du hjelp fra læreren når du trenger det, og du blir gitt nye øvelser etterhvert som du mestrer de foregående. Du får veiledning og justeringer der du trenger. Dette er en kjempefin måte å få en dypere forståelse for ashtanga yogaen, og å utvikle seg både fysisk og psykisk. Du finner ditt riktige tempo å gjøre serien i, det blir lettere å kombinere pust og bevegelser, og å finne fokuset innover i seg selv, som igjen hjelper deg å roe ned både kropp og sinn.

Det kan høres litt skummelt ut til å begynne med, men det er ikke noe krav om å kunne serien utenat, læreren er der for å hjelpe og motivere. Om man ønsker kan man også ha serien på et ark liggende ved siden av matta for å titte på når man ikke husker neste stilling.  Ved jevnlig egenpraksis/mysore vil du bli overrasket over hvor fort du lærer rekkefølgen i serien. Og når serien etterhvert sitter bedre i kroppen vil du også få mye mer ut av de leda klassene, ved at du kan fokusere mer på pust, bevegelse og fokus innover, istedenfor å lure på hva neste stilling er. Jo bedre deltagerne kan serien på en ledet klasse, jo mindre trenger innstrukøren å si, noe som også fører til mer ro gjennom hele klassen.

Japa meditasjon med mantra er en flott måte å slappe av og fokusere og roe sinnet på!

Japa meditasjon kommer innunder to av de åtte lemmene av Ashtanga Yoga, Dharana - konsentrasjon og Dhyana - meditasjon, som er to av metodene som skal hjelpe oss på veien til å stilne og fokuserer sinnet.

Både ord og toner har lydvibrasjoner, og de vibrasjonene kan hjelpe oss å løse opp blokkeringer i kroppen, gjøre oss mer til stede og gi mer energi.

Mest brukte mantra er Aum. Det symboliserer bevissthet og tilstedeværelse.

Ordet mantra er satt sammen av to ord -

manas = sinn

trayoti = frigjøre

Mantra betyr altså å frigjøre sinnet

Mantra meditasjon er en flott måte å slappe av og roe sinnet på. Det er lett å gjøre, og det er mange store helsemessige fordeler. Det kan ta flere økter med meditasjon før du begynner å føle den fulle effekten, men selv en kort, enkelt sesjon kan bidra til å redusere stress og gi deg mer energi.

Datoer for ledet torsdagsklasser:

20.04

27.04

04.05

11.05

25.05

08.06

15.06

29.06

Datoer for mysore lørdagsklasser:

22 april

13 Mai

3 juni

1 juli

Priser:

Alle klasser- 12 ganger - 2200,-

alle torsdager og lørdager)

Bare torsdager - 8 ganger - 1600,-

Bare lørdager - 4 ganger - 880,-

Kombo - valgfritt 8 ganger - 1600,-

Betalingslink blir sendt etter påmelding - bindende påmelding!

Dele dette arrangementet

bottom of page